meliana

meliana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Pianka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny deserek, warto spróbować :)

Pianka cytrynowa

Składniki:

Pianka cytrynowa

 

  • Składniki

 

  • śmietanka 2 szkl
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • żelatyna 2 łyżki
  • cukier puder 0,5 szklanki
  • skórka otarta z cytryny z 1 sztuki
  • wino białe półsłodkie 0,5 szklanki
  • pomarańcza 1 szt
  • sok cytrynowy z 2 sztuk

Sposób przygotowania:

Pianka cytrynowa
Żelatynę należy zalać 3 łyżkami wody, i podgrzać , aby się rozpuściła i dodać do podgrzanego wina. Następnie dodać sok z cytryny i mieszać. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i ciągle ubijając dodać wino z żelatyną. Otrzymany krem przełożyć do pucharków i udekorować skórką otarta z cytryny i cząstkami wyfitelowanej pomarańczy