Sposób przygotowania:
Pianka z owocami
Mleko schłodzić.
2 galaretki rozpuścić w 1/2 l. wody i wystudzić
Schłodzone mleko ubijać, aż osiągnie konsystencję piany
Do piany dodać letnie galaretki i dalej ubijać, aż zrobi się sztywna
Po czym wlać do tortownicy i odstawić do zastygnięcia mleko można dzielić na dowolną ilość części, dodając galaretki o różnych smakach i kolorach.
Wówczas pianka jest różnobarwna i bardziej efektowna.
Przyozdobić owocami.
2 galaretki rozpuścić w 1/2 l. wody i wystudzić
Schłodzone mleko ubijać, aż osiągnie konsystencję piany
Do piany dodać letnie galaretki i dalej ubijać, aż zrobi się sztywna
Po czym wlać do tortownicy i odstawić do zastygnięcia mleko można dzielić na dowolną ilość części, dodając galaretki o różnych smakach i kolorach.
Wówczas pianka jest różnobarwna i bardziej efektowna.
Przyozdobić owocami.