Sposób przygotowania:
Pięć smaków, pięć kolorów z Good Food
Obieramy warzywa i kroimy je (rzodkiew i marchew w cieńkie słupki, groszek i morele w skośne paseczki).Dodajemy miód, sok z cytryny, skórke cytrynową i imbir. Doprawoamy solą do smaku. Płaty glonów prażymy kilkadziesiąt sekund na suchej patelni, przecinamy każdy na 4 paski. Układamy je na surówce, nakrywamy pokrywką i odstawiamy na ok 20 minut, by warzywa zmiękły troszeczkę, a glony nabrały wilgoci z surówki. W tym czasie przygotowujemy sos: Tofu rozgniatamy dokładnie widelcem, wkładamy do słoiczka z zakrętką. Ddajemy pozostałe składniki sosu i wstrząsamy ,aż składniki dokładnie się połączą. Na kazdym waflu układamy po 2 paski glonów na krzyż, na środku układamy porcję surówki, polewamy łyżeczką sosu, zakładamy paski glonów (jak na zdjeciu), na górze układamy jeszcze odrobinę surówki która również polewamy sosem. Podajemy po 2 wafle na talerzu.
Natala1210
dorota20w
PaniMISIOWA
superbaba4
jaNina
evita0007
Agunia
Sarenka
Lady Marmolada