Sposób przygotowania:
Pieczarki grillowane z szynką
Pieczarki obrać ze skórki i odciąć ogonki, które należy posiekać , będą wykorzystane do faszerowania. Siekane ogonki i siekaną cebulę udusić na 1 łyżce masła na półmiękko wraz z natką pietruszki, szczyptą soli i majeranku. Dodać 1 łyżeczkę mąki, wymieszać, zalać 1/2 filiżankę rosołu. Dusić aż pojawią sie bąbelki w sosie. Dodać pokrojoną w małą kostkę szynkę, wszystko dokładnie połączyć, wyłączyć gaz. Nadziewać kapelusze mieszaniną grzybowo-szynkową. Każdą pieczarkę owinąć w folię Grillować w piekarniku z funkcją grilla w temp. 180 stopni około 20 minut, w zależności od wielkości pieczarek. Gdy pieczarki są gotowe wyjąć pieczarki z folii i wyłożyć je na talerz.