agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

pieczarki z wkładem z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosty i smaczny dodatek do dań mięsnych, robię je zawsze gdy tylko rozpalany jest grill :)

pieczarki z wkładem z grilla

Składniki:

pieczarki z wkładem z grilla

 

Sposób przygotowania:

pieczarki z wkładem z grilla
Pieczarki (najlepsze są większe, bo w trakcie grillowania się kurczą) myjemy i wydrążamy ogonki, lekko solimy (pieczarki, nie ogonki). Układamy na grillu dziurką po ogonku do dołu. Gdy pieczarki nam się zrumienią od spodu odwracamy je na drugą stronę (kapeluszem w dół), a do otworu po ogonku wkładamy kostki żółtego sera. Pieczarki będą gotowe gdy serek nam się rozpuści.