jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Pieczarki zapiekane w serku camembert.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pieczarki zapiekane w serku camembert podane na delikatnym , chrupiącym wafelku.

Pieczarki zapiekane w serku camembert.

Składniki:

Pieczarki zapiekane w serku camembert.

 

  • 4 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 2 serki camembert
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypior do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane w serku camembert.
Na łyżce masła zeszklij posiekana cebulę. Dodaj pieczarki i duś je aż płyn odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Przekrój serki, kazdy na dwa plastry. Na każdy plaster nałóż pieczarki (skórka ma być na dole) i zapiecz je w piekarniku , aż pieczarki się wtopią w ser.Zsuńser na wafel, udekoruj szczypiorem. Podawaj od razu.