Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najpyszniejsza owsianka na świecie to ta z piekarnika. Idealna na śniadanie czy podwieczorek. Smakuje na gorąco jak i na zimno. Z tym, że na zimno przypomina w smaku trochę sernik. Kilka prostych składników i mamy pyszne jedzenie.

Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą

Składniki:

Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą

Składniki:

Sposób przygotowania:

Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą
1. Do miski przekładamy płatki owsiane, cynamon, dodajemy śmietanę, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy, wsypujemy rodzynki i ponownie mieszamy.

2. Masę przekładamy do kokilek, na wierzchu układamy po 2 kostki czekolady.

3. Owsiankę pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i ,,ścięcia'' masy.

4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Smakuje na ciepło jak i na zimno.