slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pieczona pierś z indyka na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną, domową wędlinę. Upieczona pierś z indyka jest smaczna, chuda i idealna na kanapki. Polecam upiec sobie czasem taką wędlinkę i cieszyć się jej pysznym smakiem.

Pieczona pierś z indyka na kanapki

Składniki:

Pieczona pierś z indyka na kanapki

 

  • 1 pierś z indyka pojedyncza (ok. 1 kg)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa

Sposób przygotowania:

Pieczona pierś z indyka na kanapki
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy przyprawami i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy pierś do miski, przykrywamy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki.

Po tym czasie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końce i układamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie przebijamy worek do pieczenia i pieczemy jeszcze przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Upieczoną pierś wyjmujemy z rękawa i zostawiamy ją do ostygnięcia na desce. Kroimy zimną w cienkie plastry na kanapki.

Smacznego