Sposób przygotowania:
Pieczona pierś z indyka na kanapki
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy przyprawami i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy pierś do miski, przykrywamy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końce i układamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie przebijamy worek do pieczenia i pieczemy jeszcze przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Upieczoną pierś wyjmujemy z rękawa i zostawiamy ją do ostygnięcia na desce. Kroimy zimną w cienkie plastry na kanapki.
Smacznego
Po tym czasie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końce i układamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie przebijamy worek do pieczenia i pieczemy jeszcze przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Upieczoną pierś wyjmujemy z rękawa i zostawiamy ją do ostygnięcia na desce. Kroimy zimną w cienkie plastry na kanapki.
Smacznego