kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Chleb pszenno - żytni z automatu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny chlebek pieczony w automacie. Dzięki temu mamy oszczędzamy czas. Chleb najlepiej smakuje z domowym masełkiem. Polecam.

Chleb pszenno - żytni z automatu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chleb pszenno - żytni z automatu

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenno - żytni z automatu
Do pojemnika w automacie wkruszamy drożdże i wlewamy olej i kwaśne mleko oraz dodajemy białko jajka.

Następnie wsypujemy cukier i sól oraz przesiane obie mąki i włączamy automat na program 1 - biały chleb i pieczemy przez 3,5 godziny.

Upieczony chleb wyjmujemy z pojemnika i studzimy. Najlepiej na metalowej kratce.
Chleb pszenno - żytni z automatu.
Drożdże wkruszamy do pojemnika automatu do pieczenia chleba.
Chleb pszenno - żytni z automatu.
Do pokruszonych drożdży dolewamy płynne składniki.
Chleb pszenno - żytni z automatu.
Następnie wsypujemy przesianą mąkę pszenną i żytnią.

Tagi:

chleb pieczywo