Sposób przygotowania:
Chleb pszenno - żytni z automatu
Do pojemnika w automacie wkruszamy drożdże i wlewamy olej i kwaśne mleko oraz dodajemy białko jajka.
Następnie wsypujemy cukier i sól oraz przesiane obie mąki i włączamy automat na program 1 - biały chleb i pieczemy przez 3,5 godziny.
Upieczony chleb wyjmujemy z pojemnika i studzimy. Najlepiej na metalowej kratce.
Następnie wsypujemy cukier i sól oraz przesiane obie mąki i włączamy automat na program 1 - biały chleb i pieczemy przez 3,5 godziny.
Upieczony chleb wyjmujemy z pojemnika i studzimy. Najlepiej na metalowej kratce.
![Chleb pszenno - żytni z automatu. Chleb pszenno - żytni z automatu.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenno-zytni-z-automatu-490165.jpg)
![Chleb pszenno - żytni z automatu. Chleb pszenno - żytni z automatu.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenno-zytni-z-automatu-490166.jpg)
![Chleb pszenno - żytni z automatu. Chleb pszenno - żytni z automatu.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-pszenno-zytni-z-automatu-490167.jpg)