Sposób przygotowania:
Pieczeń z indyka
Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Mięso z indyka razem z ząbkami czosnku zmielić na najdrobniejszych oczkach od maszynki. Mięso mielone i pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do dużej miski. Dodać kaszę mannę, natkę pietruszki i słodką paprykę, sól ziołową i przyprawę do kurczaka wedle smaku. Masę dokładnie wyrobić aż będzie kleista.
Foremkę o wymiarach 13x24 natłuścić masłem i posypać tarta bułką. Do przygotowanej foremki przełozyc mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 1 godzinę. Pieczeń wystudzić i schłodzić w lodówce dopiero kroić na kanapki.
Foremkę o wymiarach 13x24 natłuścić masłem i posypać tarta bułką. Do przygotowanej foremki przełozyc mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 1 godzinę. Pieczeń wystudzić i schłodzić w lodówce dopiero kroić na kanapki.
![Pieczeń z indyka Pieczeń z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-z-indyka-393772.jpg)
![Pieczeń z indyka Pieczeń z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-z-indyka-393773.jpg)
![Pieczeń z indyka Pieczeń z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-z-indyka-393774.jpg)
![Pieczeń z indyka Pieczeń z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczen-z-indyka-393775.jpg)