Sposób przygotowania:
Pieczone banany
Banany opłukać, skórki naciąć wzdłuż i lekko rozchylić.
W nacięcia wcisnąć po kilka kawałków czekolady
skropionej rumem.Każdy banan zawinąć w folię
aluminiową, ułożyć na blasze lub w naczyniu
żaroodpornym i wstawić na 10 min do piekarnika
nagrzanego do temp.180 st.C. Po upieczeniu zdjąć folię
i z brzegów nacięcia usunąć część skórki.
Podawać na gorąco.
W nacięcia wcisnąć po kilka kawałków czekolady
skropionej rumem.Każdy banan zawinąć w folię
aluminiową, ułożyć na blasze lub w naczyniu
żaroodpornym i wstawić na 10 min do piekarnika
nagrzanego do temp.180 st.C. Po upieczeniu zdjąć folię
i z brzegów nacięcia usunąć część skórki.
Podawać na gorąco.