joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pieczone banany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Łatwe, efektowne a przede wszystkim smaczne : )

Pieczone banany.

Składniki:

Pieczone banany.

 

Sposób przygotowania:

Pieczone banany.
Z obranych bananów odcinamy końcówki. Na blasze kładziemy folię aluminiową a na niej układamy banany. Każdego banana skrapiamy winem. Całość wkładamy do lodówki na 10 minut. Po wyjęciu z lodówki posypujemy banany wiórkami masła i przykrywamy wszystko folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika banany odwijamy z folii posypujemy cynamonem. Można podawać z bitą lub zwykłą ale lekko osłodzoną śmietaną.