Sposób przygotowania:
Pieczone papaje wypełnione lodami oraz liczi
Granat przekroić, wyciągnąć owoce - pestki.
Papaje przekroić na pól, wydrążyć pestki, oczyścić. Skropić sokiem z cytryny oraz syropem figowym, ułożyć na blaszce, wstawić do piekarnika i zapiec w 190 C przez około 20 minut.
Liczi odsączyć z zalewy, zmiksować blenderem.
Upieczone papaje wyciągnąć z piekarnika.
Do każdej papai nałożyć do środka po gałce loda, polać pure z liczi oraz posypać owocami granatu.
Smacznego :)
Papaje przekroić na pól, wydrążyć pestki, oczyścić. Skropić sokiem z cytryny oraz syropem figowym, ułożyć na blaszce, wstawić do piekarnika i zapiec w 190 C przez około 20 minut.
Liczi odsączyć z zalewy, zmiksować blenderem.
Upieczone papaje wyciągnąć z piekarnika.
Do każdej papai nałożyć do środka po gałce loda, polać pure z liczi oraz posypać owocami granatu.
Smacznego :)