Sposób przygotowania:
Szybkie lody z czarnej porzeczki
Owoce czarnej porzeczki przepłukujemy pod bieżącą wodą, pozbawiamy zielonych ogonków oraz liści i odstawiamy do osuszenia.
Suche owoce wkładamy do zamrażarki by zamarzły.
Zamrożone owoce przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy mleko skondensowane i za pomocą blendera miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Tak przygotowane lody przekładamy np. do waflowych rożków.
Od razu podajemy.
Suche owoce wkładamy do zamrażarki by zamarzły.
Zamrożone owoce przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy mleko skondensowane i za pomocą blendera miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Tak przygotowane lody przekładamy np. do waflowych rożków.
Od razu podajemy.
Jagodowa
Magdalena88
misia5
robaczek
misia5