Sposób przygotowania:
Placuszki bananowe na kaszce mleczno-ryżowej
Przejrzałego słodkiego banana zetrzeć na średnich oczkach tarki. Wbić do miseczki całe jajka.
Wymieszać dosypując błyskawiczną kaszkę mleczno-ryżową do uzyskania gęstej puszystej masy.
Na średniej patelni rozpuścić klarowane masło, lekko rozgrzać i łyżką wykładać niewielkie porcje ciasta, a na każdym placuszku ułożyć świeże maliny. Patelnię nakryć dopasowaną pokrywką i przez kilka minut smażyć na niewielkim płomieniu. Kiedy spód placków zetnie się i zrumieni, ostrożnie odwrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć bez pokrywki.
Podawać zaraz po usmażeniu.
Wymieszać dosypując błyskawiczną kaszkę mleczno-ryżową do uzyskania gęstej puszystej masy.
Na średniej patelni rozpuścić klarowane masło, lekko rozgrzać i łyżką wykładać niewielkie porcje ciasta, a na każdym placuszku ułożyć świeże maliny. Patelnię nakryć dopasowaną pokrywką i przez kilka minut smażyć na niewielkim płomieniu. Kiedy spód placków zetnie się i zrumieni, ostrożnie odwrócić łopatką na drugą stronę i dosmażyć bez pokrywki.
Podawać zaraz po usmażeniu.