Sposób przygotowania:
Placuszki waniliowo-bananowe
Wybrać najbardziej dojrzałego słodkiego i aromatycznego banana.
Po obraniu zetrzeć na tarce o największych oczkach albo pokroić kratką do gotowanych warzyw.
Dodać całe jajka i cukier waniliowy, wymieszać i dolać jogurt waniliowy.
Dosypać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia oraz mąkę graham - wymieszać na jednolitą masę. Pozostawić na 10 minut do spęcznienia.
Na lekko natłuszczonej patelni smażyć niewielkie rumiane placuszki.
Po obraniu zetrzeć na tarce o największych oczkach albo pokroić kratką do gotowanych warzyw.
Dodać całe jajka i cukier waniliowy, wymieszać i dolać jogurt waniliowy.
Dosypać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia oraz mąkę graham - wymieszać na jednolitą masę. Pozostawić na 10 minut do spęcznienia.
Na lekko natłuszczonej patelni smażyć niewielkie rumiane placuszki.