nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Pieczone ziemniaczki z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealne jako dodatek do mięsa, ryb

Pieczone ziemniaczki z tymiankiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone ziemniaczki z tymiankiem

 

  • ok 0,5 kg ziemniaków
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • pół łyżeczki vegety
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżki oliwy
  • kilka gałązek świeżego tymianku

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaczki z tymiankiem
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Wrzucamy do gotującej się wody na 15 minut. Przekładamy do naczynia żarododpornego, dodajemy przyprawy, polewamy oliwą i mieszamy. Całość pieczemy w piekarniku przez ok 15-20 minut do czasu aż ziemniaki się zarumienią. Pod koniec pieczenia dodajemy świeży tymianek.
Pieczone ziemniaczki z tymiankiem
Ziemniaki pokrojone w ćwiartki gotujemy
Pieczone ziemniaczki z tymiankiem
Dodajemy przypraw, oliwę, mieszamy i całość wkładamy do piekarnika

Tagi:

ziemniaki