Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pieczone ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię chrupiące talarki ziemniaków do obiadu. Zazwyczaj przyrządzam je klasycznie z dodatkiem soli.

Pieczone ziemniaki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki
Ziemniaki obieramy, płuczemy w zimnej wodzie i kroimy na talarki około 3-4 milimetrowe, przepłukujemy w zimnej wodzie dwukrotnie. Na patelni rozgrzewamy olej około 3 - 4 łyżki, wrzucamy ziemniaczane talarki i oprószamy solą do smaku. Smażymy je do podpieczenia z jednej strony i mieszamy aby druga strona również się zarumieniła. Smażymy je około 15 minut. 
Pieczone ziemniaki
Etap 1 ziemniaki obieramy a następnie płuczemy
Pieczone ziemniaki
Etap 2 umyte ziemniaki kroimy w talarki i płuczemy
Pieczone ziemniaki
Etap 3 przekładamy ziemniaki na patelnię i oprószamy solą

Tagi:

ziemniaki