Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pieczone ziemniaki wg Beatris

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Plastry ziemniaków pieczone z płatkami suszonych pomidorów.

Pieczone ziemniaki wg Beatris Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone ziemniaki wg Beatris

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaki wg Beatris
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Blaszkę posmarować olejem ryżowym. Ułożyć na niej plastry ziemniaków. Posmarować je z wierzchu olejem. Ziemniaki oprószyć solą morską i posypać pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią. Blaszkę z ziemniakami włożyć do piekarnika. Ziemniaki piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę i 15 minut, aż się z wierzchu lekko zrumienią. Podawać np. do obiadu.
Pieczone ziemniaki wg Beatris
Ziemniaki obrane umyte i pokrojone w grube plastry.
Pieczone ziemniaki wg Beatris
Plastry ziemniaków ułożone na blasze i posmarowane olejem ryżowym.
Pieczone ziemniaki wg Beatris
Ziemniaki oprószone solą morską i posypane pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią.

Tagi:

ziemniaki