Sposób przygotowania:
Piegusek, czyli biszkopt z makiem na olejuMasa:
![Piegusek, czyli biszkopt z makiem na oleju Piegusek, czyli biszkopt z makiem na oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piegusek-czyli-biszkopt-z-makiem-na-oleju-532060.jpg)
Żółtka z cukrem zmiksować do białości i dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wodę, olej oraz mak. Wszystko razem dokładnie połączyć i na końcu wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę. Masę przelać do formy wysłanej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
![Piegusek, czyli biszkopt z makiem na oleju Piegusek, czyli biszkopt z makiem na oleju](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piegusek-czyli-biszkopt-z-makiem-na-oleju-532061.jpg)
Ciasto wstawić do zimnego piekarnika i piec około 40 minut w 180 stopniach do tzw. "suchego patyczka".
Ostudzić.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):