madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Piegusek z białek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto robi się ekspresowo i plusem jest to, że można użyć niewykorzystane białka.

Piegusek z białek

Składniki:

Piegusek z białek

 

  • 6 białek
  • 200 g margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka suchego maku
  • 1 op cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Piegusek z białek
Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodajemy mak, mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Ciasto wylewamy w jedną dłuższą keksówkę i pieczemy 50 minut w temp. 180*C.

Tagi:

mak