Sposób przygotowania:
Pralinki kakaowo pomarańczowe
Do przygotowania pralinek należy przygotować akcesoria czyli rondelek, metalową miseczkę taką aby swobodnie opierała się na rondelku oraz pędzelek, drugą miseczkę i foremkę silikonową. Do rondelka wlać tyle wody aby nie dotykała miski. Metalową miskę postawić na rondelku i do tej miski włożyć połamaną czekoladę i roztopić ją. Roztopioną czekoladą posmarować wgłębienia foremek i tak wysmarowaną foremkę wstawić do lodówki na jakieś 5 minut aby warstwa czekolady zastygła. Czynność tę powtórzyć 3 razy. W drugiej miseczce umieścić masę krówkową i kandyzowaną skórkę. Jeżeli nie mamy domowej skórki może być kupna, ale należy ją drobno posiekać. Masę wymieszać ze skórką. Po upływie żądanego czasu wyjąć foremkę z lodówki i wgłębienia napełnić masą ale zostawiając troszkę miejsca na zalanie pralinek. Po napełnieniu wgłębień reszta czekolady zalać nadzienie i ponownie wstawić pralinki w foremce do lodówki na minimum 30 minut. Potem już tylko pozostaję wyjąć pralinki z foremek i cieszyć się ich smakiem.
gusia1000
czekoladka_m
Netka
monikaT83
zewa
Moniko nie ma się czego bać, ja też tak myślałam.
A to fajna zabawa.
marietta
zewa
:)