Sposób przygotowania:
Pralinki piernikoweETAP 1:
Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i nałożyć pierwszą warstwę w zagłębienia silikonowej foremki do lodu. Odstawić, a kiedy zastygnie nałożyć kolejną warstwę. Czynność można powtarzać w zależności od tego jak grubą warstwę czekolady chcemy uzyskać.
ETAP 2:
Śmietanę kremówkę zagotować i skruszyć do niej pierniczki.
ETAP 3:
Pierniki odstawić do wystudzenia. W tym czasie powinny wchłonąć cały płyn. Rozetrzeć bądź zmiksować razem z alkoholem.
ETAP 4:
Masą piernikową napełniać czekoladowe zagłębienia foremki, zostawiając nieco miejsca od góry. Wyłożyć na wierzch rozpuszczoną czekoladę, zakrywając całkowicie nadzienie. Kiedy wszystko zastygnie ostrożnie wyciągnąć pralinki z foremki. Smacznego :)
SylaUla
Mniam1