Sposób przygotowania:
Pierogi mięsne cebulowo-czosnkowe
CIASTO PIEROGOWE: Mąkę wyrabiamy z jajkiem, podgrzanym mlekiem i bardzo dobrze ugniatamy ciasto. Mleka dodajemy taką ilość, aby ciasto miało masę bardzo plastyczną. Następnie rozwałkujemy i kroimy w kwadraty. FARSZ: Na łyżce oliwy smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Gdy się zacznie rumienić przesypujemy do miseczki. Do pozostałego tłuszczu po cebuli dodajemy drugą łyżkę oliwy i wrzucamy mięso mielone wymieszane z drobno pokrojonym czosnkiem, pieprzem czosnkowym i solą czosnkową. Smażymy ok. 6-8 minut po czym dodajemy cebulkę. Całość dokładnie mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu kilka minut. Następnie taki farsz nakładamy na wcześniej przygotowane ciasto pierogowe i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem i cebulką.
Trufla
pacpaw
nie próbuj! :o) Te ciasto jest słabe. Sprawdź te z przepisu https://gotujmy.pl/pierogi-o-smaku-kurczaka-z-meksyku,przepisy,85544.html o niebo lepsze :o)