Sposób przygotowania:
Pierogi z serem wg Cukiereczek13
Do miski wkładamy twaróg, dodajemy jajko, całość mieszamy. Dodajemy cukru i cukru waniliowego do smaku. Na stolnicę wysypujemy mąkę i tworzymy dołek. Do dołka wlewamy oliwę i stopniowo dodajemy letnią wodę i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną z nich rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek podsypując mąką ciasto. Drugie z ciast trzymamy np. w torebce foliowej, żeby nie obeschło. Z ciasta wycinamy okrągłe kształty. Na środek każdego kółka kładziemy porcję farszu i zlepiamy pieroga. W garnku zagotowujemy wodę (wodę solimy) i wrzucamy pierogi. Gotujemy aż do wypłynięcia pierogów. Podajemy z bułką tartą na słodko lub polane śmietaną i posypane cynamonem. Smacznego :)