caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Pierś kurczaka sauté

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najprostszy i równocześnie dietetyczny sposób na podanie tego mięsa

Pierś kurczaka sauté Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś kurczaka sauté

 

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • 2-3 łyżki oliwy lub oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka sauté
Filety z kurczaka lekko rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na bardzo gorący tłuszcz wrzucić mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze z każdej strony po 2-3 minuty. Podawać z dużą ilością surówek.
Pierś kurczaka sauté
Pierś kurczaka sauté z surówką