teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

pierś kurczaka w jarzynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

łatwy przepis na szybki obiad

pierś kurczaka w jarzynce

Składniki:

pierś kurczaka w jarzynce

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 2 duże marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • sól, pieprz,kucharek
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

pierś kurczaka w jarzynce
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka wrzucamy do gotującego się bulionu.Gotujemy ok 20 min a następnie wrzucamy umyte i starte na tarce warzywa.Gotujemy ok.15 min.Pierś kroimy w plastry .Całość zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.