nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ekspresowe w przygotowaniu mięso świetne do obiadu.

Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej

 

  • 1 średnia pierś z kurczaka
  • oliwa z oliwek
  • 1 kostka rosołowa (drobiowa)

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej
Do w miarę głębokiego naczynia przełożyć kostkę rosołową i polać ją oliwą z oliwek. Rozetrzeć kostkę w oliwie, by zrobiła się z nich jednolita papka, maź. Przełożyć opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka do naczynia z roztartą kostką i oliwą i natrzeć mięso powstałą marynatą tak, by całe było nią pokryte. Pierś z kurczaka przełożyć na dobrze rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć ją z obu stron już bez dodatkowego tłuszczu.
Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej
Kostka rosołowa i oliwa z oliwek umieszczone w głębszym naczyniu przed roztarciem.
Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej
Pierś z kurczaka dokładnie natarta marynatą z oliwy i kostki rosołowej.
Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej
Pierś z kurczaka przełożona na dobrze rozgrzaną patelnię teflonową do smażenia.
Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej
Pierś z kurczaka smażona z dwóch stron na patelni teflonowej.