anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Pierś z kurczaka w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najprostsze piersi z kurczaka w panierce.

Pierś z kurczaka w panierce.

Składniki:

Pierś z kurczaka w panierce.

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w panierce.
Piersi z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pierś z kurczaka kroimy na pół i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso oprószamy delikatnie solą, pieprzem, papryką słodką w proszku. Jajko wbijamy do miseczki i rozmącamy widelcem. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Rozbitego kotleta maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej. Takiego kotleta smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :)