Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w ziołach wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Soczyste mięsko z kurczaka smażone w ziołach.

Pierś z kurczaka w ziołach wg Beatris

Składniki:

Pierś z kurczaka w ziołach wg Beatris

 

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • sól czosnkowa - wg uznania
  • 2 łyżeczki bazylii
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 2 szczypty tymianku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w ziołach wg Beatris
Piersi z kurczak podzielić na cienkie, duże płaty. (każdą pojedynczą pierś rozciąć na pół, żeby były cieńsze). Wszystkie zioła wymieszać (użyłam suszonych, ale można dać świeże) i dodać razem z solą czosnkową do mięsa. Dodać również przyprawę uniwersalną. Wymieszać tak, żeby zioła i przyprawy pokryły całe mięso. Tak przygotowane piersi z kurczaka kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć krótko z obu stron (do lekkiego zrumienienia).