Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka gotowana na parze.

Pierś z kurczaka z pesto Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka z pesto

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • 4 łyżki zielonego pesto
  • przyprawa kurczak grillowany - wg uznania

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pesto
Mięso podzielić na 4 porcje. Każdą porcję naciąć w środku, tworząc kieszonkę. Oprószyć w środku solą. Do każdej kieszonki w mięsie nałożyć po 1 łyżce pesto. Nadziane mięso ułożyć w garnku do gotowania na parze, obficie posypać przyprawą do kurczaka. Gotować na parze ok. 20 minut.
Pierś z kurczaka z pesto
Podzielone na porcje mięso z nacięciem w środku.
Pierś z kurczaka z pesto
Oprószone w środku solą mięso nadziane pesto.
Pierś z kurczaka z pesto
Nadziane mięso ułożone w garnku do gotowania na parze.