iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś z kurczaka zapiekany z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierś z kurczaka zapiekany z włoszczyzną i serem

Pierś z kurczaka zapiekany z włoszczyzną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka zapiekany z włoszczyzną

 

  • 4 szt pierś z kurczaka
  • 2 szklanki włoszczyzny mrożonej
  • uniwersalna przyprawa Vegeta
  • 2 łyżki majonezu
  • Przyprawa do kurczaka
  • ser zółty
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka zapiekany z włoszczyzną
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Następnie piersi obsmażamy na maśle z obu stron. Włoszczyznę blanszujemy - odcedzamy i doprawiamy przyprawa uniwersalną. Odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej włoszczyzny dodajemy majonez mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy piersi układamy na nich włoszczyznę i nakładamy plasterek sera zółtego. Podlewamy bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.
Pierś z kurczaka zapiekany z włoszczyzną
Pierś z kurczaka po nałożeniu włoszczyzny jeszcze bez sera