Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z sezamową panierką
Piersi pokroić na paseczki (ok, 2-3 cm szerokości), polędwiczki oddzielić. Nie ubijać. Posypać solą i pieprzem oraz paprykami i czosnkiem. Jajko rozbełtać i posolić. Mąki zmieszać z sezamem, dodać do nich sól i papryki (ja łącznie zużywam po ok, pół łyżeczki każdej z papryk). Umoczone w jajku mięso o obtoczyć w panierce. Smażyć w głębokim oleju z masłem tak by panierka była rumiana ale nie przypalona. Odkładać na ręcznik papierowy by wchłonął nadmiar tłuszczu. Ja serwuję z frytkami i sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego(przepis w moim przepisie na gyrosa)
Kawałki tak zrobionego kurczaka smakują też świetnie na zimno, jako przekąska. Można je też włożyć do bułki, z sałatą warzywkami i jakimś sosikiem. Idealne 2 śniadanie, prawie jak z pewnej restauracji fast foodowej:)
Kawałki tak zrobionego kurczaka smakują też świetnie na zimno, jako przekąska. Można je też włożyć do bułki, z sałatą warzywkami i jakimś sosikiem. Idealne 2 śniadanie, prawie jak z pewnej restauracji fast foodowej:)