Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1118]

Pierwsze pulpeciki dla niemowlaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotowane pulpeciki z delikatnej cielęciny stworzyły bazę obiadku dla mojego 9-miesięcznego synka. W charakterze dodatków podałam ziemniaczki i fasolkę szparagową.

Pierwsze pulpeciki dla niemowlaka

Składniki:

Pierwsze pulpeciki dla niemowlaka

Na 6 obiadków (12 pulpecików)

Sposób przygotowania:

Pierwsze pulpeciki dla niemowlaka

ETAP 1:

Pierwsze pulpeciki dla niemowlaka
Z wymienionych wyżej składników wyrabiamy masę mięsną

Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych lub średnich oczkach. Do marchewki dodajemy mięso, żółtko, kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, majeranek i suszoną natkę pietruszki. Wyrabiamy masę mięsną.

ETAP 2:

Pierwsze pulpeciki dla niemowlaka
Z masy mięsnej formujemy malutkie pulpeciki

Z wyrobionej masy mięsnej formujemy małe pulpeciki.

ETAP 3:

Pierwsze pulpeciki dla niemowlaka
Pulpeciki gotujemy we wrzątku przez 25 minut

Pulpeciki wrzucamy do osolonej wrzącej wody. Gotujemy przez ok. 25 minut. Podajemy z dodatkiem warzywnym i ziemniaczkami lub ryżem.