Sposób przygotowania:
Pietruszkowe chipsy
Pietruszkę obieramy, płuczemy i kroimy w bardzo cienkie równe plasterki. Do oleju dodajemy szczyptę soli oraz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Mieszamy, zalewamy pietruszkę. Bardzo dokładnie mieszamy, aby każdy plasterek pokrył się olejem i przyprawami. Talarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, jeden obok drugiego- tak, aby nie nachodziły na siebie. Pieczemy około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ściągamy na kratkę i zostawiamy do wystudzenia. W trakcie pieczenia należy kontrolować stopień przyrumienienia- chipsy nie mogą się spalić, bo nie będą się nadawać do jedzenia.
kołczu
Bernadetta
Kołczu, ja wolę takie z piekarnika, bo choć trzeba je bardziej pilnować niż te smażone, to jednak mają o wiele mniej kalorii i są takie lekkie :)