Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1375]

Zupa krem z białych warzyw w nietypowym wydaniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa krem z białych warzyw jest łagodna w smaku, delikatna, idealnie nadaje się na uroczysty obiad. Podana z nietypowymi dodatkami: wiórkami białej czekolady i pistacjami jest naprawdę obłędna - gwarantuję, że zrobi duże wrażenie na gościach.

Zupa krem z białych warzyw w nietypowym wydaniu

Składniki:

Zupa krem z białych warzyw w nietypowym wydaniu

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z białych warzyw w nietypowym wydaniu
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do bulionu. Do bulionu dodajemy także kalafiora. Gotujemy ok. 30 minut. Do bulionu ponownie wrzucamy wyjęte wcześniej warzywa: selera, pora, korzenie pietruszki. Całość blendujemy. Dodajemy zahartowaną śmietankę. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Pistacje siekamy. Białą czekoladę ścieramy na tarce.

Zupę rozlewamy na talerze, posypujemy wiórkami czekolady i pistacjami.

Zupę można serwować z grzankami.