paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

pijana brzoskwinia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dość pracochłonny deser ale jego smak wszystko rekompensuje

pijana brzoskwinia

Składniki:

pijana brzoskwinia

 

Sposób przygotowania:

pijana brzoskwinia
Brzoskwinie odcedzamy z syropu, nastepnie kroimy w dość małą kostkę odstawiamy. Oba żółtka ucieramy z łyżką miodu i 50 ml . Resztę wina gotujemy z dodatkiem goździków, cynamonu i drugą łyżką miodu. Gdy wino zagotuje się bardzo powoli wlewamy do niego wczesniej przygotowaną masę jajeczną ciągle mieszając najlepiej mikserem. Gdy ponownie sos zagotuje się garnek z nim wkładamy do naczynia z zimną wodą. Znów ubijamy sos mikserem tym razem do całkowitego wystygnięcia.Wczesniej przygotowane brzoskwinie układamy na spodzie pucharków a nastepnie zalewamy je sosem z wina i podajemy