Sposób przygotowania:
*Pijane Pączki*
Rozczyn: W misce wymieszać 1 łyżkę cukru,drożdże,1 dużą łyżkę mąki i mleko. Odstawić do wyrośnięcia. Pączki: Żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Pozostałą mąkę wsypać do utartych żółtek,następnie dodać wyrośnięty rozczyn. Mieszając wlewać piwo,roztopione wcześniej masło,szczyptę soli,kilka kropel olejku rumowego,wszystko wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta formować pączki.Wrzucać na rozgrzany głęboki olej i zmniejszyć gaz(żeby się nie smażyły za szybko). Smażyć od 2 do 5min z każdej strony. Lukier: Podgrzać 3 łyżki mleka z 1 dużą łyżką masła.Dodać cukier puder (tak by gęstość była zbliżona do śmietany),trochę soku z cytryny i olejku rumowego. Wystudzone pączki polewać kolejno lukrem!