Sposób przygotowania:
Pikantna sałatka owocowa
Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć 4minuty z każdej strony na patelni na średnim ogniu. Truskawki podzielić na ćwiartki, kiwi obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z mango usunąć pestkę, miąższ również pokroić w cienkie plasterki. Odłożyć 4 całe liście sałaty rzymskiej, resztę pokroić w paseczki. Piersi z kurczaka pokroić w plasterki. W salaterce umieścić pokrojone w paseczki liście sałaty rzymskiej. Przykryć całymi liścmi sałaty. Dodać mięso i owoce.
Przygotować sos: papryczkę chilli oczyścić, pokroić w krążki. Melisę cytrynową pokroić. Olej wymieszać z miodem, sokiem z cytryny i musztardą. Dodać krążki chilli i melisę cytrynową. Wymieszać.
Sos przyprawić do smaku dolą i pieprzem i polać sałatkę.
Smacznego!
Przygotować sos: papryczkę chilli oczyścić, pokroić w krążki. Melisę cytrynową pokroić. Olej wymieszać z miodem, sokiem z cytryny i musztardą. Dodać krążki chilli i melisę cytrynową. Wymieszać.
Sos przyprawić do smaku dolą i pieprzem i polać sałatkę.
Smacznego!