Pikantne szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysł na szaszłyki na ostro w pikantnej przyprawie do grilla Winiary

Pikantne szaszłyki

Składniki:

Pikantne szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Pikantne szaszłyki
Przyprawę połączyć z olejem w woreczku do marynowania. Mięso pokroić w kostkę i dodać do marynaty, dokładnie połączyć i pozostawić na 3-4 godziny. Boczek i paprykę pokroić na kawałki.

Na patyczki posmarowane olejem nadziewać na przemian: mięso, boczek i paprykę. Piec na tackach do grillowania około 20 minut. Podawać z Sosem tatarskim.



Liczba porcji: 8

Kalorie w 1 porcji: 412 kcal

Przygotowanie: 20 min.

Czas marynowania: 3-4 godziny

Czas pieczenia: 20 minut