Sposób przygotowania:
Pikantny omlet z pomidorami
1. Jajka wbić do miski, rozkłócić widelcem. Dodać 2 łyżki mąki oraz mleko. Wsypać sporą szczyptę soli oraz pieprzu. Dodać przeciśnięty czosnek i posiekaną papryczkę.
2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić posiekane: cebulę, szczypior i szynkę. Przesmażyć.
3. Wlać masę jajeczną. Usmażyć duży omlet (lub dwa mniejsze). Zdjąć z patelni, pokroić w paski, wymieszać z pomidorkami przepołowionymi. Zapiekać 10 min w temp. 180 st. C.
2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić posiekane: cebulę, szczypior i szynkę. Przesmażyć.
3. Wlać masę jajeczną. Usmażyć duży omlet (lub dwa mniejsze). Zdjąć z patelni, pokroić w paski, wymieszać z pomidorkami przepołowionymi. Zapiekać 10 min w temp. 180 st. C.