Sposób przygotowania:
Pikantny sos do kebabów
Do miseczki przekładamy majonez oraz ketchup.
Dodajemy sporą ilość świeżo zmielonego pieprzu oraz szczypte słodkiej papryki oraz 2 szczypty ostrej papryki chili. Można również dodać odrobinę soli.
wszystkie składniki dokładnie ze soba mieszamy. Sos powinniśmy pozostawic przynajmniej na 1 godzine przed spożyciem aby przeszedł smakiem papryki. Można zrobic większa ilość, pamiętając by zachować proporcje.
Gotowym sosem polewamy domowe kebaby, bądź też możemy go użyć jako dodatek do frytek czy nugetsów
Dodajemy sporą ilość świeżo zmielonego pieprzu oraz szczypte słodkiej papryki oraz 2 szczypty ostrej papryki chili. Można również dodać odrobinę soli.
wszystkie składniki dokładnie ze soba mieszamy. Sos powinniśmy pozostawic przynajmniej na 1 godzine przed spożyciem aby przeszedł smakiem papryki. Można zrobic większa ilość, pamiętając by zachować proporcje.
Gotowym sosem polewamy domowe kebaby, bądź też możemy go użyć jako dodatek do frytek czy nugetsów