Sposób przygotowania:
Pity
Pieczarki podsmaż na patelni z pieprzem i solą. Obierz ziemniaki i pokrój je na frytki, usmaż. Pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałki i zamarynuj po 10 min, podsmaż. Sałatę lodową posiekaj na drobniejsze kawałki. Pomidora pokrój w kostkę, ogórka w plastry a cebule w pół księżyce. Tak przygotwoane składniki poukładaj w półmiskach osobno by ułatwić sobie prace.
Przygotuj sobie folie alum. tyle kawałków ile posiadasz pitów tak by można było je zawinąć.
Pity podgrzej na patelni z jednej i z drugiej strony. Po czym połóż jedną sztukę na folie, posmaruj sosem czos. posyp pokrojoną sałata i dodaj reszte składników. Zawiń (dolna cześć pitu złóż do ok. połowy po czym prawą i lewą stronę pitu złóż do siebie na wzór stożka by u góry został otwór) całość zawiń folia. Połóż na blaszce. Z pozostałymi pitami zrób to samo. Piekarnik nastaw na 200 stopni do rozgrzania i podgrzej pity w piekarniku tak ok. 15-20 min.
Jedyne co mi pozostało, to życzyć: SMACZNEGO
Przygotuj sobie folie alum. tyle kawałków ile posiadasz pitów tak by można było je zawinąć.
Pity podgrzej na patelni z jednej i z drugiej strony. Po czym połóż jedną sztukę na folie, posmaruj sosem czos. posyp pokrojoną sałata i dodaj reszte składników. Zawiń (dolna cześć pitu złóż do ok. połowy po czym prawą i lewą stronę pitu złóż do siebie na wzór stożka by u góry został otwór) całość zawiń folia. Połóż na blaszce. Z pozostałymi pitami zrób to samo. Piekarnik nastaw na 200 stopni do rozgrzania i podgrzej pity w piekarniku tak ok. 15-20 min.
Jedyne co mi pozostało, to życzyć: SMACZNEGO