fiffi

fiffi

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Pity

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poczuj się jak w Grecji gdzie noc żyje

Pity

Składniki:

Pity

 

  • Pity(opakowanie posiada od 4 do 10 szt)
  • Sos czos.
  • Pieś z kurczaka(cały płat)
  • Sałata lodowa 1szt.
  • Pomidoy 2szt.
  • Świeży ogórek
  • Cebula 2szt.
  • Pieczarki 0.5kg
  • Frytki 4 pokaźne ziemniaki
  • sól i pieprz
  • Folia alum.

 

Sposób przygotowania:

Pity
Pieczarki podsmaż na patelni z pieprzem i solą. Obierz ziemniaki i pokrój je na frytki, usmaż. Pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałki i zamarynuj po 10 min, podsmaż. Sałatę lodową posiekaj na drobniejsze kawałki. Pomidora pokrój w kostkę, ogórka w plastry a cebule w pół księżyce. Tak przygotwoane składniki poukładaj w półmiskach osobno by ułatwić sobie prace.
Przygotuj sobie folie alum. tyle kawałków ile posiadasz pitów tak by można było je zawinąć.
Pity podgrzej na patelni z jednej i z drugiej strony. Po czym połóż jedną sztukę na folie, posmaruj sosem czos. posyp pokrojoną sałata i dodaj reszte składników. Zawiń (dolna cześć pitu złóż do ok. połowy po czym prawą i lewą stronę pitu złóż do siebie na wzór stożka by u góry został otwór) całość zawiń folia. Połóż na blaszce. Z pozostałymi pitami zrób to samo. Piekarnik nastaw na 200 stopni do rozgrzania i podgrzej pity w piekarniku tak ok. 15-20 min.
Jedyne co mi pozostało, to życzyć: SMACZNEGO