Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Piwo chmielowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepsze jest piwo chmielowe z jałowcem

Piwo chmielowe

Składniki:

Piwo chmielowe

 

  • 0,5 kg -cukru
  • woda -8 l
  • drożdże -10 g
  • chmiel suche szyszki -1 garść
  • jagody jałowca -250g

 

Sposób przygotowania:

Piwo chmielowe
Przebrać owoce jałowce i chmiel. Chmiel i jałowiec zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Przecedzić, dodać cukier i drożdże. Przelać do butelek, szczelnie zakręcić i zostawić na noc. Następnego dnia butelki wynieść do piwnicy. Pić po dwóch dniach, jak będzie piwo stało dłużej to będzie lepsze i mocniejsze.