Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Piwo imbirowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetne w smaku mimo że trzeba trochę poczekać

Piwo imbirowe

Składniki:

Piwo imbirowe

 

Sposób przygotowania:

Piwo imbirowe
ucierać drożdże z 4 łyżeczkami cukru pudru na gładką masę dodać 2 łyżeczki imbiru wymieszać włożyć do dużej butelki której nie zakręcamy przez osiem dni codziennie mieszać dodając po łyżeczce imbiru i cukru pudru dziewiątego dnia do osobnego garnka wlać 1,5 szklanki wody zagotować i rozpuścić w niej pozostały cukier po ostudzeniu dodać sok z cytryny i połączyć z przecedzoną zawartością butelki dodać dwa litry zimnej wody wymieszać i rozlać napój do czystych zakręcanych butelek przechowuje się w ciemnym i chłodnym miejscu