Sposób przygotowania:
Pizza Bułczatka
1. Podgrzewamy opiekacz do najwyższej temperatury. Wykładamy blachę folią aluminiową. Umieszczamy na niej plastry cukinii i paski papryki, kropimy oliwą i razem wstrząsamy. Opiekamy około 5 minut, dopóki nie zaczną mięknąć.
2. Na wierzchu warzyw kładziemy dolne połówki bułki, spodami w górę i lekko je opiekamy. Zdejmujemy bułki. Obracamy warzywa na drugą stronę i opiekamy nadal, a następnie kładziemy na nich górne połowy bułek.
3. Kładziemy na bułki listki oregano, potem opieczone warzywa. Smarujemy przecierem oraz nakładamy plastry sera.
4. Wkładamy pizze do gorącego opiekacza. Pozostawiamy w nim około 3 do 5 minut, dopóki ser się nie stopi i nie zacznie lekko brązowieć. Podawać na gorąco.
2. Na wierzchu warzyw kładziemy dolne połówki bułki, spodami w górę i lekko je opiekamy. Zdejmujemy bułki. Obracamy warzywa na drugą stronę i opiekamy nadal, a następnie kładziemy na nich górne połowy bułek.
3. Kładziemy na bułki listki oregano, potem opieczone warzywa. Smarujemy przecierem oraz nakładamy plastry sera.
4. Wkładamy pizze do gorącego opiekacza. Pozostawiamy w nim około 3 do 5 minut, dopóki ser się nie stopi i nie zacznie lekko brązowieć. Podawać na gorąco.