mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Placki tortilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Domowe placki tortilla , idealne do gyrosa

Placki tortilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placki tortilla

 

  • 30 dag mąki
  • 1 duża łyżka smalcu
  • 125 ml wody
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Placki tortilla
Mąkę dokładnie przesiewamy dodajemy do niej sól , wodę oraz smalec i wygrabiamy szybko gładkie ciasto . Urywamy po małym kawałku i bardzo dobrze rozwałkować najlepiej tak żeby ciasto było cieniutkie tak jak nitka . Patelnie do naleśników bardzo mocno rozgrzewamy bez oliwy i innych dodatków. Pieczemy po 30 sekund z każdej strony .
Placki tortilla
Placuszki muszą być dobrze rozwałkowane
Placki tortilla
Ciasto musi być dobrze zagniecione i wyrobione
Placki tortilla
Placuszek po upieczniu cą pyszne lepsze niż sklepowe

Tagi:

dania placki