Sposób przygotowania:
Placki tortilli - pszenne
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, cukier, proszek do pieczenia, dodajemy masło (możemy zastąpić je margaryną), wlewamy wodę i zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto dzielimy na 8 części, każdą część wałkujemy na placki tortilli, Placki pieczemy na rozgrzanej patelni po około 30 sekund z każdej strony - mają lekko urosnąć i przewracamy.
![Placki tortilli - pszenne Placki tortilli - pszenne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-pszenne-237305.jpg)
![Placki tortilli - pszenne Placki tortilli - pszenne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-pszenne-237306.jpg)
![Placki tortilli - pszenne Placki tortilli - pszenne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-pszenne-237307.jpg)
![Placki tortilli - pszenne Placki tortilli - pszenne](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-tortilli-pszenne-237308.jpg)