Sposób przygotowania:
Placki z kaszą jęczmienną i serem
Do miski wbijam całe jajko, dodaję ser, ugotowaną wcześniej kaszę jęczmienną (najlepiej lekko ciepłą), koperek i mąkę. Całość dokładnie mieszam np. przy użyciu widelca.
Masę doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzewam patelnię z olejem (u mnie kokosowy), zmniejszam płomień i nakładam po łyżce stołowej masy (1 łyżka = 1 placuszek). Smażę z obu stron.
Podaję od razu posypane posiekanym koperkiem.
Masę doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzewam patelnię z olejem (u mnie kokosowy), zmniejszam płomień i nakładam po łyżce stołowej masy (1 łyżka = 1 placuszek). Smażę z obu stron.
Podaję od razu posypane posiekanym koperkiem.