Sposób przygotowania:
Placuszki z kaszą kuskus rodzynkami i kokosem
Wsypać szklankę kaszy kuskus, wlać do niej półtora szklanki gotowanej wody. Dodać szczyptę soli, przykryć i poczekać aż kasza zmięknie i napęcznieje. Po kilku minutach dodać do niej pół szklanki wcześniej namoczonych rodzynek. Wsypać trzy łyżki wiórków kokosowych, wbić trzy jajka, dodać dwie łyżki cukru oraz aromat cytrynowy.
Wszystko razem dobrze wymieszać, pod koniec dodać trzy łyżki mąki pszennej. Dużą łyżkę moczyć w wodzie i nakładać nią ciasto na rozgrzany olej formując placki. Nakładać ciasto na bardzo dobrze nagrzany olej. Smażyć na złoty kolor. Najlepiej smakują gorące.
Wszystko razem dobrze wymieszać, pod koniec dodać trzy łyżki mąki pszennej. Dużą łyżkę moczyć w wodzie i nakładać nią ciasto na rozgrzany olej formując placki. Nakładać ciasto na bardzo dobrze nagrzany olej. Smażyć na złoty kolor. Najlepiej smakują gorące.
ajrinwu